Rockketten Festival
Een compleet Hedel's festival met live-bands, artiesten, eten en drinken 

Dit is korte beschrijving van de artiesten en bands.

korte omschrijving aangeleverd vanuit de bands zelf,....Solid Sound

is een Brabantse top 2000 pop – rock coverband met herkenbare nummers met een magisch geluid. 
Het repertoire is geschikt voor een zeer breed publiek en zorgt voor een perfecte sfeer op elk feest of evenement met nummers van o.a. Tina Turner, Robbie Williams, Ilse De Lange, Cher, Pink, Kid Rock, Joe Cocker, Anouk, The Scene etc  de band bestaat uit, zanger ( Loek uit Hedel )zangeres, drummer, sologitarist ,bassist en toetsenist.   https://m.facebook.com/ coverbandSolidSound


Ovation Live Music 

is een groep enthousiaste vocalisten en instrumentalisten, die al 35 jaar menig evenement hebben opgeluisterd. Op het podium staat een gezellige band van zo’n 15 mensen die, ondersteund door eigen geluidstechnici, 

een sfeervol programma weten te brengen op jaarmarkt, evenement of feest!  

Ovation laat zich al 35 jaar kenmerken als één gezellige familie met een gezamenlijke passie voor muziek!


Black Sell (again) sixties band

Het repertoire omvat Beatmuziek en rock and roll van de late 50-er en  60-er jaren tot in de jaren 70. Het repertoire wordt regelmatig aangepast, een greep van de nummers : The Beatles, C.C.R., Staus Quo en The Rolling Stones

De band bestaat sinds 1993 met een bezetting van een drummer, basgitarist, 2 gitaristen, een saxofonist en een toetsenist, waarbij 4 leden hun stem ook nog gebruiken als instrument en de basist en toetsenist hun stem regelmatig smeren.

Alle leden komen uit Vinkel, of hebben daar gewoond. zie ook  www.blacksell.nl


 

Projectmanager

Projectmanager houdt van catchy popdeunen en gitaarbands. Inspiratie putten ze uit ruim vijftig jaar popmuziek, ongeacht de huidskleur van de uitvoerenden. Ze streven naar ‘wegwerpliedjes met eeuwigheidswaarde’, zoals een radiomaker ooit opmerkte over de hemelse pop van the Ronettes en the Shangri-La’s. Daarom heeft Projectmanager drie zangers.

Bassist Dirk Timmers en gitarist Edwin Timmers vormden in de jaren negentig de helft van het energiek punkpoppende Jabberwocky. Drummer Aart van den Berg en (alweer) Edwin speelden in The Wimps, een iets zwaarder rockende variant van Jabberwocky. Gitarist Peter van Hulten speelde zowat alle gitaarpartijen tijdens de opnames voor de in 2018 te verschijnen tweede plaat. Hij haakte aan.

In 2016 verscheen de debuutplaat op LP, CD en Spotify. Hierop tien eigen liedjes, opgenomen met en geproduceerd door Roel Blommers (bekend van onder andere Pauw, Traumahelikopter en Afterpartees).

Planet Trash over de plaat: “Een plaat vol uitgeklede garagepopliedjes, die voor heel even afstand lijken te nemen van de werkelijkheid. De ene nog mooier dan de ander. Sommige van die liedjes halen zelfs voorzichtig het niveau van Reigning Sound.”

Link: http://planettrash.nl/?e=1351

Jan Kooi van ELPEE Groningen: “Projectmanager! Het debuut van Projectmanager, het toch nog vrij plotseling ontstane nieuwe combo van Edwin Timmers, grote man achter legendarische jaren ’90 garagepunkband Jabberwocky. En wat ons betreft één van de beste en meest onderschatte liedjesschrijvers van ons land. Op zijn minst.

Bij Projectmanager geen standaard garagerock maar korte, tot de essentie uitgeklede popliedjes. In melodieuze popliedjes omgezette emotie. Wij vinden het prachtig. Geheel in de ouderwetse punkrock Do Iy Yourself traditie de lp in eigen beheer uitgebracht.”

Link: https://elpeegroningen. wordpress.com/tag/ projectmanager/

Atze de Vrieze van 3VOOR12: “Ik wist eigenlijk niet dat ze Nederlands waren!”

Info  Onze website: http://www.no1projectmanager. nl/

Spotify-link via website: http://www.no1projectmanager. nl/music.html (beetje naar beneden scrollen)

Bandcamp-link: https://projectmanager. bandcamp.com/ (vijf liedjes van de debuutplaat)


Township Rebellion 

is een energieke rock coverband die er elk optreden vol voor gaat. 

Sinds 2015 is Township Rebellion weer actief op de Nederlandse podia en brengt hun enthousiasme over naar het publiek in kroegen, feesten en festivals.
De 4-mans formatie bestaat uit ervaren muzikanten die met een herkenbaar en soms ook verrassend repertoire het podium bestijgen. De muziek die Township Rebellion ten gehore brengt bestaat zowel uit de authentieke oldies van Queen, ZZ Top en AC/DC als de hedendaagse rock covers van Muse, Anouk en de Editors.
Van de kroeg op de hoek tot een festival op het plein, Township Rebellion maakt er één groot feest van.


Hèls Kabaol

Het begon allemaal op een dag in januari 1997. Drie vrienden zitten bij elkaar een pilsje te drinken. Één van de drie (we zullen geen namen noemen) zegt dat hij van plan is om pianoles te gaan nemen. De andere twee liggen in eerste instantie in een deuk van het lachen, maar zeggen er wel meteen bij dat ze wel interesse hebben in het spelen van een blaasinstrument. Piano en blaasinstrument is geen goede combinatie, dus besluiten ze om voor de gein te informeren naar een muziekschool en een blaasinstrument te gaan proberen te bespelen. In tussentijd zijn er nog 3 andere bijgekomen en eind januari trekken ze vol goed moed richting Multi Music in 's-Hertogenbosch onder leiding van Ben van Wijk.

Dat wat niemand voor mogelijk had gehouden gebeurt toch. Ze hebben er ontzettend veel zin in gekregen en in een mum van tijd is de groep al tot een man of 12 uitgegroeid. Ze besluiten om niet alleen bij de muziekschool les te nemen maar ook te gaan repeteren in hun stamcafé De Zwaan in Hedel. Tijdens de paardenmarkt in november hebben ze hun eerste optreden en iedereen heeft er ontzettend veel plezier in.

Omdat men ook in De Zwaan repeteert besluit men om iemand te gaan vragen die ze kan begeleiden. Na lange onderhandelingen weten ze uiteindelijk Arie Nettenbreijers zo ver te krijgen dat hij voor de groep gaat staan. Arie krijgt er na een paar maanden zelfs zo veel schik in dat hij en zijn vrouw Jenny Nettenbreijers nu vaste leden (beide lid van verdienste) zijn van de groep. Hèls Kabaol! bestaat nu intussen uit 24 leden. Men besluit ook om een vereniging te gaan worden. Nu ruim 15  jaar later gaan we nog steeds met heel veel plezier muziek maken en is het voor ons het belangrijkste dat we er in eerste instantie enorm veel schik in hebben.

Wij hopen dat jullie ook enorm veel schik zullen hebben met het bekijken van onze web-site. Als het aan ons ligt….

Tot snel bij het Rockketten Festival en houdoe!

Hèls Kabaol!


We are Hunters

THE HUNTING SEASON HAS BEGUN!! Als groep zijn we altijd opzoek naar een podium waar wij een feestje kunnen bouwen. Met onze Catchy jaren '00 Pop-Rock gooien we elke gelegenheid binnen no-time op zijn kop. We zijn een groep stuiterende, energieke, vrolijke en sociale mannen, maar als het er op aankomt ook professioneel. 


De drumstokken werden uit de sneeuw getrokken, de gitaren werden niet als open haardvuur gebruikt, en de vingers werden ontdooit want we hadden nog een aantal nummers op te nemen waar we het wel warm van kregen. De artwork weerspiegeld zowel het ijskoude liefdesverhaal tussen man en vrouw als de ijskoude wintermaand waarin wij aan het ploeteren waren. Chapter I is opgenomen in de studio van Nick Jongejan. Die deze overigens ook opgenomen en geproduceerd heeft.

Op 19 maart hebben wij ‘Chapter I’ gereleased. De volle bovenzaal van Luxor Live (Arnhem) en ongelofelijk veel goede reacties waren voor ons een bevestiging dat we iets goed doen. 

De plaat is geschreven over het liefdesverhaal tussen een smoorverliefde jongen en een meisje die niet helemaal dezelfde mening deelt. Elke jonge vent heeft dit wel een keer meegemaakt, wij hebben besloten deze frustratie te uiten in onze muziek. Elke track op 'Chapter I' beschrijft een ander stadium in dit verhaal. 

Kortom; "De rock band die je wel als buren wilt hebben, maar misschien moet je er wel even aan wennen".


New Bond 

New Bond staat voor strakke blues-rock van intens gevoelig tot gemeen spetterend, gemengd met uitdagingen richting verschillende muziekstijlen.

Van Walter Trout naar Stevie Ray, van Carolyn Wonderland naar Sass Jordan en van Bo diddley naar Popa Chubby.  

New Bond bestaat uit een stel doorgewinterde muzikanten, die hun sporen in diverse bands al verdiend hebben en die garant staan voor een knallende avond met virtuoze gitaarlicks, stuwende ritmes en temperamentvolle zang. 

Coen Bartels (bas), Marcel Gunsing (drums) Etienne Crombach (gitaar) en Caroline Vallentgoed (zang) laten een indruk achter die nog lang zal bijblijven.

 

 

 Deuterse Mix

De Deuterse mix is een koor bestaande uit 22 dames die overwegend hedendaagse smartlappen zingen, ze worden bijgestaan door dirigent Chris van Deuren en geluidtechneut Frans Heijdedaal.

Ze brengen sfeer, gezelligheid en hoop leut.
Een vaste schare fans volgt hen zoveel als het kan.

Op menig festival en korenevenementen scoren ze de ene na de andere cover. Ze spelen graag met het publiek. Ze bestaan pas 8 jaar, maar aan ervaring en energie is geen gebrek.


Monique

Monique is al ruim 35 actief als zangeres, ze heeft haar sporen verdient bij trio Showtime, Subaru, The Dutch Band en de Pete Kelly Band.

Met deze laatste hebben ze op vele festivals in den lande gestaan. 
Solo timmert ze tot op de dag van vandaag aardig aan de weg.

Onvervalste klassiekers die Monique ten gehore brengt verdeeld over 2 sets op Rockketten Festival zijn:
Timi Yuro, Robbie Williams, Janis Joplin, Patti Labelle, Amy Winehouse, Aretha Franklin, Tina Turner en Gloria Gaynor.